Margot vintage pe Schimba Hainele

Interviu Margot Vintage

Cat de importante sunt datarile pentru cumparatoarele de vintage? Exista o preferinta in randul cumparatoarelor tale, ai simtit ca ar prefera mai mult o anumita decada si ar desconsidera alta?

Din ceea ce am discutat cu doamnele si domnisoarele care viziteaza "Margot", nu cred ca exista un procent de 2 % care sa puna pe accent pe datari. Totusi, am sesizat o preferinta pt rochiile anilor '60 si '70. Desigur, unele sunt interesate sa afle detalii, poate chiar povestea din spatele fiecarui produs expus, dar nu mi-au lasat impresia ca ar conta foarte mult nici acest aspect. Personal, ma straduiesc sa-mi fac timp pt fiecare clienta in parte.

Prin detaliile pe care le ofer , prin sfaturile mele, cred ca le ajut, intr-un fel, sa se simta unice (cum,de fapt, sunt! ). Asta le face mai puternice, le da curaj.Discutiile dintre mine si cliente sunt deschise si calde, le ofer o “ ambianta” placuta, chiar pe mail, reusind sa dau si sa resimt senzatia placuta pe care o ai cand iesi la o cafea cu o buna prietena.

Fiecare articol de imbracaminte are o incarcatura emotional puternica, ce consta in povestea lui dinaintea momentului in care intra posesia mea , pe care ma straduiesc sa o cunosc, pe cat posibil, si chiar povestea pregatirii lui pentru gasirea unui nou proprietar. Legatura dintre mine si acel articol de imbracaminte se stabileste din momentul in care il ating, cum sa nu transmit mai departe asta, cum sa nu “ lupt”, ca sa zic asa, pentru a doua lui viata? Daca nu as fi gandit si simtit astfel, Margot n-ar fi existat.

Am avut marele noroc sa calatoresc in cateva tari, raspandite pe 3 continente. In Romania…avem cale lunga de strabatut. La noi este mult prea mult conservatorism (ala prost inteles, mai mult o inchistare). Tot in Romania, termenul de concurenta nu este echivalent cu progres, perfectionare. Noi stim ca trebuie sa distrugem prin mijloace perfide pe cel ce indrazneste sa faca ceea ce facem noi, nu conteaza daca face mai bine sau mai rau, trebuie sa dispara. De ce sa nu fim unici, sa detinem monopol, cum adica, mai poate cineva sa faca ce facem noi? Asta e mentalitatea, in mare parte.

Sunt autodidacta, studiez, ma informez. Cand intampin nelamuriri in activitatea mea, exista doar 2 persoane cu care ma consult. Totusi nu este de ajuns, mi-as dori ca aceasta situatie sa se schimbe, in general vorbind.

Cum vezi tu diferenta dintre SH si vintage?

Nici articolele mele nu sunt exclusiv vintage, insa imi doresc si voi face asta, in timp . Prin vintage inteleg: o amprenta, un anume stil, caracteristicile unei perioade vestimentare.